Küldetésünk

A kertépítés és az öntözőrendszerek telepítése területén a Design Garden Kft kivitelezői több, mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. A kerttervezés, kertépítés, kertépítészet területén a kezdetektől fogva egyedi megoldásokra törekszünk, melyek tükrözik a tulajdonos stílusát. Küldetésünk egyik alappillére az egyediség, ill. hogy kertépítőként megvalósítható, kezelhető kerteket tervezünk.

A kerttervezés során elsősorban azt tartjuk a szemünk előtt, hogy újragondolt, könnyen fenntartható kerteket vessünk papírra, amelyek fenntartása egyszerű, nem igényel feltétlenül nagy szakértelmet. Természetesen az a kerttulajdonos, aki az átlagosnál több időt tud kertje ápolására fordítani, az ő részükre komplexebb kertet is tervezünk. A kerttervezés előtt már el kell dönteni, hogy milyen jellegű, stílusú kertet szeretne a megbízó, hiszen a kivitelezés alapja a tervezés. A kerttervezést megelőzően törekszünk arra, hogy a kerttulajdonos részére kiválasszuk a megfelelő kert stílust, majd ezután a megbízó ízléséhez igazodó tervet készítünk, mely méretarányosan ábrázolja a kertet. Fontosnak tartom hangsúlyozni, és ez küldetésünk második alappilére, hogy a kertterv megfeleljen a szakmai követelményeknek. A kerttulajdonos részére minden esetben olyan tervet készítünk, ami a lehetőségeihez a legjobban illeszkedik, hiszen nincs lehangolóbb látvány egy gondozatlan és elhanyagolt kertnél.

A Design Garden Kftnél a kerteket előkertre és hátsó kertre osztjuk fel, hiszen a kerületi rendezési tervekben is ilyen felosztást találunk. Az előkert sok esetben kicsi, méretét sem tudjuk befolyásolni, a ház közvetlen közelsége, a tető kinyúlása miatt szárazabb kertrészlet, amik nagyon bekorlátozzák a kialakítását.
Az ún. hátsó kertben nyílik lehetőség különböző stílusok alkalmazására: mi jellemzően a közép-európai, a délies jellegű, a préri jellegű és a távol-keleti kertkialakítást tartjuk követendőnek. Természetesen ezektől eltérő stílusban is alakíthatunk ki kertet.

Több, mint 15 éves kertépítő szakmai tapasztalatunkkal vállaljuk az ön kertjének tervezését és kivitelezését.

Akár lakossági, akár mezőgazdasági öntözés esetén az öntözés tervezése és az öntözőrendszerek kivitelezése területén olyan szolgáltatásokat nyújtunk, melyek nem csak az adott területre tervezett öntözőrendszer tervezését, öntözőberendezés kiválasztását foglalja magában, hanem az öntözést komplex rendszerként kezeli: az öntözőrendszer tervezésétől az öntözési program megtervezéséig.

 

Értékeink

Kiválóság - Mind az öntözés, mind a kertépítés területén magas minőségű szolgáltatásokat nyújtunk. A kertépítés területén a Magyar Kertépítők Országos Szövetsége (MAKEOSZ) által kiadott irányelveket és a különböző szakágakhoz tartozó szakmai szempontokat is figyelembe vesszük.

Tisztelet - Megbízóinkkal és kereskedő partnereinkkel is tisztelettel bánunk.

Innováció és kreativitás - Kezdetektől fogva törekszünk arra, hogy a hazai tapasztalatainkat felhasználva figyelembe vegyük a külföldön kialakult és elterjedt kertépítési irányvonalakat. Igény esetén nem csak hagyományos kertet, hanem délies-mediterrán jellegű, kevés karbantartást igénylő vagy akár távol-keleti kertet is tervezünk és kivitelezünk.

Partnerség - A beszállítóinkkal a jó partner kapcsolatok kialakításán fáradozunk. Az általunk beépített termékek magas minőségűek, kerüljük a bizonytalan helyről származó termékeket.

 

Céljaink

A Design Garden Kft megalakulása óta fő célja, hogy egyedi és személyre szabott kerttevezést és kertépítő szolgáltatást nyújtson megbízóinak. Ennek érdekében ha a kerttulajdonos megkeres minket, már a terület kiválasztásánál is szívesen adunk tanácsot, hiszen sok részletre kell figyelni, így nem biztos, hogy a kerttulajdonos is rendelkezik ilyen irányú tapasztalatokkal. A terület kiválasztása utáni folyamatokban, kerttervezés, növények kiválasztása is segítjük a kerttulajdonosokat. Célunk, hogy a megrendelőink igényeire alapozva készüljön el a kertterv, majd a kivitelezés. Az általunk készített funkcióséma adja meg a terv alapját, ami garancia arra, hogy valóban jól használható, könnyen fenntartható, a család igényeinek megfelelő kert készülhessen el.

 

Mit csinálunk? Tervezünk és kivitelezünk! Akár okoskertet is!

Az általunk képviselt kerttervezés, kertépítés nem azonos növények egymás mellé ültetésével! Mi a szakmai elvek figyelembe vételével telepítjük a növényeket és a kerti kiegészítőket. Ezzel elérjük a természetközeliséget és kiküszöbölhetjük, hogy olyan növények kerüljenek egymás mellé, amik egyébként igen távol állnak egymástól, továbbá elkerülhetjük a sablonosságot és a fajszegénységet is. A kerti kiegészítőknél is törekszünk a természetközeliségre, ezért részesítjük előnyben a természetes burkoló anyagokat és nem javasoljuk pl. az igen színes, őszi lombszínre emlékeztető térkövet.

Kerttervezési, kertépítő szolgáltatásainkat olyan ügyfelek részére ajánljuk, akiknek fontos az egyéni stílus, akik szeretik a növényeket, akik előre terveznek, hiszen a magas szakmai színvonalon kialakított kert élettartama 15 év vagy még több is. Természetesen a mai világban igény a magas fokú design mellett a könnyű fenntarthatóság is. Kellő tapasztalattal ez a látszólagos ellentmondás is leküzdhető. Kertépítőként fontosnak tartjuk a szakmai követelményeknek megfelelően kialakított kertet, mert sajnos sok helyen találkozhatunk a olyan kertekkel, amelyek teljes egészében nélkülözik a szakmai követelményeket.

Az okoskert részeként telepítünk robotfűnyírót, kerti szivattyút, öntözőrendszert, kerti világítást. Ezeknek a rendszereknek az alapja a mobilkészülékről történő irányítás, azonban ennél sokkal többet is tudhatnak. A robotfűnyírót összeköthetjük egy mobiltelefon naptárával. Az öntözőrendszerhez időjárás érzékelő állomást telepíthetünk, ami az előrejelzések alapján módosítja az öntözési programot. Intelligens vezérléssel működtethetjük a kerti medencét, a kerti szivattyút vagy akár a kerti világítást is. A kerti medence intelligens vezérlésével teljesen automatikussá válik a medence vízcseréje, tisztítása, előre programozva a víz felmelegítése. Kerti világításnál alkonykapcsoló beépítésével, amennyiben a természetes fény egy előre beállított fényerősség alá esik, akkor kapcsol be a kertben elhelyezett világítótest. De lehetőség van a kerti világítás mobiltelefonról történő irányítására is. 

A küldetésünknél felsorolt kerttervezési irányelvek alapján kialakított kerteknek meg van a maga sajátossága. Ahhoz, hogy a sajátosságok jól érvényesüljenek magas szintű szakmai és kertépítő kivitelezői tapasztalatra van szükség. Különös gonddal járunk el a délies jellegű, a préri jellegű és a távol-keleti kerteknél, hiszen ezeknél a hazai viszonyokon megélő növényzettel kell visszaadnunk a hangulatot.

A közép-európai kertek jellemzőek a hazánkkal környező, fejlettebb kertkultúrával rendelkező országokra (Ausztria, Szlovénia, Csehország, távolabb pedig Németország). Ezeknek a kerteknek a jellemzői a ligetes-fás kialakítás, a nagyobb számú, főként őshonos cserjék használata, évelőágyások kialakítása, örökzöldek ültetése. Az esetek nagy részében, kötetlenebb tájképi kialakítású kerteket készítünk, az ún. architektónikus kertek csak nagyméretű kastélyparkokban mutatósak. Azonban a tájképi kialakításon belül azért igen sokszor előfordulnak szögletes formák, elsősorban a térkövek lerakásánál, kerti medencék kialakítása során.

Egy az egyben a mediterrán tájakra jellemző kertet nem lehet Magyarországon kivitelezni, ezért használjuk a délies jellegű kifejezést, mert ez adja vissza legjobban, hogy a mediterrán tájra jellemző növénycsoportokkal próbáljuk megadni a kert karakterét. Ebben az esetben az adott tájra jellemző fajt állítunk a középpontba, azé lesz a vezető szerep. A mediterrán kertekre jellemzőek az oszlopos és ernyős formák, továbbá a nagyszámú, alacsony növésű félcserjék. A mediterrán tájak másik jellemzője a fényes, bőrszerű levelű növények. És természetesen a többféle illatos növény, a természetes kő burkolatok, támfalak, lugasok.

A préri jellegű kert, mint a neve is mutatja a száraz, félsivatagos területek növényzetét utánozza. Mivel hazánkra is jellemző, hogy igen szélsőséges, többnyire kevés a nyári csapadék, ezért sok olyan kertet tervezünk és kivitelezünk, amelyekben a növényzet jellemzően szárazságtűrő fűféle, évelő, kevés számú fával. Ezekhez a kertekhez, kertrészletekhez hozzátartozik a kőzúzalék vagy kavics burkolat, pasztell színű növényszín. Dél-európai és tengerentúli országokban igen elterjedt típus.